Policija u Attendornu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji došla je do nevjerojatnog otkrića: osmogodišnju djevojčicu majka je godinama držala zaključanu u stanu.

Kako javljaju njemački mediji, djevojčica je navodno izašla iz stana 23. rujna. Prema tome, sve do sada upućuje na to da je osmogodišnja djevojčica gotovo cijeli svoj život do sada provela u stanu.

Tijekom kućne pretrage koju su proveli policija i Ured za mladež, djevojčica je otkrivena i potom zbrinuta u hraniteljsku obitelj.

Glavni javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss potvrdio je da se slučaj trenutačno istražuje. Kako dalje javlja Sauerlandkurier, urednici su mogli vidjeti dokumente o slučaju. Prema njima, djevojčica je navodno zadnji put napustila kuću u dobi od oko godinu i pol.

Osmogodišnjakinja je rekla da nikada nije vidjela šumu ili livadu. Nikada nije sjela u auto.

Još nije poznato je li dijete zlostavljano. Kako potvrđuje viši javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss, za to trenutno nema dokaza. Osmogodišnjakinja može govoriti i hodati, ali se “jedva može” sama popeti uz stubište ili prijeći “preko neravnina u zemlji”. Motiv još nije jasno razjašnjen, a majka djevojčice šuti o optužbama. I samu osmogodišnjakinju treba pažljivo ispitati , rekao je javni tužitelj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok