Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi.

Obraćajući se na svečanosti gdje je prisegu položilo 84 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, Milanović je rekao da su prije trideset i više godina Hrvatsku branili, a kasnije i oslobađali malobrojni hrabri ljudi koji se ne smiju zaboraviti.

„To je naš dug časti. Po cijeloj Hrvatskoj i dijelovima Bosne i Hercegovine njihovi su spomenici – da se ne zaboravi. Jer narod koji zaboravlja gubi identitet, gubi smisao. Jedan od takvih spomenika je nadomak Kupresa, spomenik Vukovarcima koji su preživjeli opsadu Vukovara i mjesecima kasnije došli pomoći u obrani Kupresa i tamo poginuli. Taj spomenik je jučer devastiran u Bosni i Hercegovini, i onaj tko je to napravio, napravio je groznu stvar. Ali i za te stvari Hrvatska brine i potrudit će se da se takve stvari ne zaborave. Da se krivci nađu i kazne“, rekao je između ostaloga Milanović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok