Postavljanjem lampiona duž trase kojom će se kretati Kolona sjećanja započeo je današnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 godine. Unatoč kiši od ranih jutarnjih sati grad je prepun posjetitelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva koji dolaze da odaju počast Vukovaru i njegovim građanima za sve što su proživjeli tijekom 1991 godine.

O razini stradanja govori i to da je stradalo 2717 Vukovaraca kao da se i danas na popisu nestalih nalazi 383 građana ovoga grada. Vukovar je u jesen 1991 godine bio razoren grad.

"Danas mi je drago vidjeti da su ovdje ljudi iz cijele Hrvatske, BiH iz dijaspore", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Kazao da mu je drago da sve prolazi bez ikakvih ekscesa.

"SDSS je došao baciti vijence žrtvama Vukovara, to nije tako, došli su baciti vijenac srpskim žrtvama Vukovara. Ne možete biti dobro došli i provocirati 17. studenoga", dodao je Penava.

"Svi su u grad Vukovar dobro došli, s dobrom voljom namjerom da odamo pijetet ljudima koji su s ovoga mjesta odvedeni na svoju životnu golgotu. Tu je vrhunac zločina koji se dogodio s ranjenicima koji su odvedeni uz vukovarske bolnice pa ćemo 20. obilježit na Ovčari to stradanje i mučenje i ubijanje ljudi", kazao je Penava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok