• Short title article: Bolna ispovijest majke

„Unakazio si mi dijete za cijeli život, nakazo jedna bezdušna. Ne mogu da spavam jer gledam svoje dijete kako se savija od bolova, ima samo 13. godina“, riječi su S. B., majke maloljetne djevojčice upućene Milošu D. (33), koji je na podmukao način odveo, a potom i silovao njenu kćerku, 9. ožujka prošle godine u beogradskom naselju Leštane.

Protiv njega je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu zbog obljube djeteta, a majka djevojčice otkriva za Nova.rs sa čim se sve susrela nakon što je prijavila silovanje kćerke.

Kako navodi neutješna majka, njena borba za život i mentalno zdravlje kćerke traje skoro godinu dana, od kako se dogodio gnusni zločin.

„Nije dobro, ali ja sam tu za nju. Borit ću se dok sam živa za pravdu i čast svog djeteta. Od kako je to uradio, moja kćerka ne spava mirno, bunca. Kada ide ulicom, okreće se za sobom, plaši se. Dešava se da priča nepovezane riječi, pa čak i da joj ja pričam nešto ili je dozivam po imenu, a ona kao da nije prisutna. Išla je kod psihijatra, a sada redovno ide kod psihologa“, započinje svoju bolnu ispovijest majka, sada, četrnaestogodišnje djevojčice.

O samom zločinu saznala je od kćerke, a kako navodi S. B., još uvijek ne može da se pomiri sa istinom i činjenicom šta je njena kćerka preživjela.

„U vrijeme tog monstruoznog čina, ja sam bila na poslu. Zvala sam kćerku, ali se ona nije javljala. Kada sam došla sa posla, ona je spavala. Spavala je i naredna dva dana, bez prestanka. To mi je bio alarm da se nešto događa. Dozvala sam je i pitala, a onda sam saznala istinu, saznala da mi je dijete silovano od čovjeka koji mi je dolazio u kuću, čovjeka koga sam gledala kao brata“, suznih očiju navodi majka.

Opširnije na portalu Nova.rs.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok