• Short title article: Indeks kriminala

Prema "indeksu kriminala" koji uspoređuje učestalost kaznenih, engleski grad Bradford ponio je neslavnu titulu najopasnijeg u Europi.

Čak četiri francuska i tri engleska grada svrstani su u 10 najopasnijih gradova Europe, a ispada da su "ex-YU" gradovi među najsigurnijima na Starom kontinentu - objavio je na svom Instagram i Facebook profilu Geokutak, koji se poziva na Numbeo kao izvor, prenosi Slobodna dalmacija.

Prema "indeksu kriminala" ("crime index"), koji uspoređuje učestalost kaznenih, engleski grad Bradford ponio je neslavnu titulu najopasnijeg u Europi, dok su mu se u top 10 pridružila još dva "sunarodnjaka" - Coventry i Birmingham.

Statistički gledano, ono što "spaja" ova tri grada je veliki postotak imigranata, primjećuje Geokutak - u Birminghamu bijelci čine samo 48 posto ukupnog stanovništva, dok u Bradfordu i Coventryju više od trećine stanovništva čine imigranti iz Azije i Afrike.

S druge strane, gradovi naše regije su na drugom kraju ljestvice, među najsigurnijim gradovima u Europi, pa je tako u Beogradu "indeks kriminala" gotovo upola manji nego u Bradfordu, dok se hrvatski glavni grad Zagreb može pohvaliti s indeksom kriminala koji je tri puta niži nego u najopasnijem gradu Europe.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok