• Short title article: Radio to i prije

Policija iz njemačkog grada Gautinga uhitila je državljanina BiH, starog 49 godina, pod sumnjom da je pokušao da siluje konja na ergeli u blizini mjesta Unterbun.

Sve se dogodilo u ponedeljak navečer kada je nadzorni sustav u konjušnici snimio čovjeka koji je prilazio konjima. Sustav je odmah alarmirao vlasnicu ergele koja je došla na lice mjesta, ali je osumnjičeni već pobjegao u obližnju šumu. Inače, ovo nije prvi upad ove vrste na ergelu, zbog čega je i postavljen nadzorni sustav. Zahvaljujući snimcima sa kamere vlasnica ergele je vidjela u kom pravcu je pobjegao osumnjičeni,

Ipak, policija je u blizini ergele pronašla ostavljen auto i trebalo je samo da sačekaju da se osumnjičeni vrati po njega. Baš tako je i bilo, policija mu je napravila zasjedu i uhitila ga.

Neposrednim pregledom konja nije utvrđeno da su napastvovani to večer, jer je osumnjičenog nešto vjerovatno omelo i pobjegao je u susjednu šumu.

Ipak, na osnovu ranijih snimaka i nekih indikacija, policija ga smatra osumnjičenim za najmanje jedan raniji napad na konja.

Državljanin BiH je priveden, a tokom saslušanja je odbio da surađuje. Naloženo je da da DNK na analizu kako bi se utvrdilo da li će ga teretiti i za ranije slučajeve.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok