• Short title article: Video

Jučer oko 14:25 u Mađarskoj se dogodio lančani sudar na 26. kilometru dionice autoceste M1, u smjeru koji vodi iz Budimpešte.

Sudarili su se 32 osobna automobila, pet kombija i pet kamiona. Zapalili su se devetnaest automobila, kombi i kamion, a u nesreći je smrtno stradala najmanje jedna osoba.

Nesreća je snimljena kamerom s jednog kamiona koji je sudjelovao u njoj, prenosi Index.hu. Prema podacima Uprave za katastrofe, ukupno sedamdeset vatrogasaca iz sedam gradova je sudjelovalo u akciji spašavanja i gašenja požara. Odmah su podignuta i četiri spasilačka helikoptera. 

Tijelo poginulog muškarca pronađeno ispod olupine auta

U jednoj od najtežih prometnih nesreća u povijesti Mađarske jedna osoba je smrtno stradala, a 39 ih je teško ozlijeđeno. Dvije osobe su u životnoj opasnosti, dok je 12 osoba (četvero djece i osmero odraslih) zadobilo teške tjelesne ozljede. Na objavljenoj snimci nesreće se može vidjeti kamion Scania koji vozi brzinom 90 km/h i zabija se u kolonu automobila ispred sebe. 

Nekoliko komentatora primijetilo je da vozač nije usporio u trenutku prije udara, a pretpostavlja se da nije primijetio kolonu ispred sebe zbog velikog oblaka prašine. Tijelo poginulog 44-godišnjeg muškarca je pronađeno ispod olupine izgorjelog osobnog automobila. 

Policijska uprava Budimpešte (BRFK) je priopćila kako se istražuju sve okolnosti događaja. Zbog radova na sanaciji posljedica jučerašnje nesreće i danas je otežan promet na tom dijelu autoceste. 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok