• Short title article: Prava drama

Naravno sve zanima tko je mladić koji je bez razmišljanja ili straha za vlastiti život pomogao uplašenoj majci i njezinom sinu.

Petra Radosavljevića (30) pronašla je ekipa Nove.rs u beogradskom naselju Krnjača, a on im je ispričao kako su izgledale najdramatičnije sekunde njegova života. Kao i svakog dana i tog je Petar čekao vlak na stanici. Oko njega je bilo još dvadesetak ljudi, a većina ih je, kao što to inače i radimo, prčkala po telefonu, čitala knjige ili novine. I sam je to radio. ''Sjedio sam na klupi i gledao nešto na mobitelu. No odjednom sam čuo da netko viče: 'Ide vlak, sklonite se'. Nije mi bilo jasno gdje se nalaze ljudi koji bi se trebali skloniti. Odjednom sam pogledao desno i vidio ženu kako trči i doslovno vuče dijete za sobom. Djetetu je ruka bila u gipsu. Iza njih se nazirao vlak''. 

U tom je trenutku Petar skočio s klupe kako bi što prije došao do pruge, jer je žena već bila došla do stanice, ali joj je trebalo vremena da se popne s djetetom. ''Nije bilo vremena, brzo sam ih uhvatio i zajedno ih podigao gore. Svi smo pali na tlo, a pokraj nas je prošao vlak koji se zaustavio na toj stanici'', ispričao je Petar. 

I tako su nekoliko trenutaka svi troje ležali na podu. ''Ni preplašena majka, ni ja još nismo bili svjesni što se zapravo dogodilo. Dječak je bio preplašen. Kad je vlak stao strojovođa i kondukter su izašli, a stanicom se prolomio golemi pljesak. Tek me tada sve zbunilo', kaže ovaj mladić koji je i sam otac, sedmomjesečne bebe.  

''Potrčao bih ja i da je žena bila sama, ili bilo tko drugi, ali mislim da mi je najviše proradio roditeljski instinkt kad sam vidio dijete.' Preplašena žena uspjela je izustiti samo ''Hvala puno, spasio si nam život''. Nju su ipak svi prekorili što je krenula tim putem, posebno s djetetom. No kada su vidjeli koliko se preplašila, malo su ublažili komentare. ''Rekla je da je shvatila što se moglo dogoditi i da joj je ovo bila velika lekcija''. 

 

Petar kaže kako je stvarne razmjere opasnosti shvatio tek kada je vidio snimku na društvenim mrežama. ''Tek sam tada shvatio da smo izbjegli veliku tragediju. U svakom slučaju, ovo ne bih nazvao ‘herojskim činom’, kako mnogi pišu, nego je ovo situacija u kojoj bi svatko, kada bi se našao u njoj, trebao ovako postupiti''.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok