U organizaciji planinarsko društvo „Kamešnica Livno“ i GSS HBŽ-a sinoć je  u prostorijama Pastoralnom centru Župne crkve Svih svetih u Livnu,  predstavljena  knjiga „K2- Trijunf i tragedija“ poznatog pisca,  planinar i alpinista Stipe Božić.

Knjiga „K2-trijumf i tragedija“ je putopisna knjiga i upravo u ovoj knjizi Stipe Božić je ispripovijedao svoje najdramatičnije penjačko iskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, i tijekom kojeg se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.

Zbog velikog broja žrtava planinu K2 alpinisti zovu “Divljom planinom” i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta. Knjiga “K2 – trijumf i tragedija” potresna je i dramatična priča o usponu na tu “Divlju planinu”, sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje.

Najuspješniji hrvatski alpinist svih vremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata te ispenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su, na žalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božića najopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visoki K2.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok