Pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, u subotu 10. svibnja 2014. godine, u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu, održan je VI. Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola Bosne i Hercegovine.

Ovaj Festival je jedno od najvećih i najmasovnijih okupljanja srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, što potvrđuje i činjenica da je na Festivalu sudjelovalo preko 1500 učenika i mentora iz 66 škola.

Cilj Festivala je afirmacija srednjih tehničkih i strukovnih škola i njihovih zanimanja, kao i razmjena mišljenja i iskustava o stručnom obrazovanju mladih.

Svečano otvaranje VI. Festivala upriličeno je na stadionu ispred Srdnje strukovne škole nastupom raznih kulturnih i plesnih skupina iz Livna te prigodnim govorom ravnatelja Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Livno i domaćina ove manifestacije Saše Grabovca, predsjednika udruženja nastavnika srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH Hasana Brkića i ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petra Galića, koji je ujedno i otvorio ovaj Festival.

Festival su svojom nazočnošću uveličali i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković i ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmet Hodžić.

Nakon svečanog otvorenja sudionici i posjetitelji su u sportskoj dvorani ove strukovne škole mogli pogledati izložbu radova i inovacija učenika, dok su razna natjecanja iz 47 različitih zvanja i zanimanja bila organizirana u drugim prostorijama ove škole i kod drugih privatnih subjekata u gradu.

Istoga dana dodjelom diploma i priznanja zatvoren je Festival, a najbolje rezultate u ukupnome plasmanu u natjecateljskom dijelu postigle su škole:

-  JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac
-  JU Mješovita srednja škola Srebrenik
-  JU Škola učenika u privredi Banja Luka
-  Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Livno
-  JU Mješovita srednja škola u Zenici
-  JU Srednja elektrotehnička škola Sarajevo
-  JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla
-  JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko Distrikt BiH
-  JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok