Biskup Komarica pod svečanim Misnim slavljem krizmao je 136 mladića i djevojaka.

U nedjelju, 11. svibnja, na blagdan Dobrog pastira u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica pod svečanim Misnim slavljem krizmao je 136 mladića i djevojaka.

Svečanost je započela procesijom oko samostanske crkve u kojoj su s biskupom Komaricom bili don Zlatko Matić, tajnik biskupov, fra Tvrtko Vrdoljak, samostanski vikar i ekonom, i svećenici iz župne crkve, fra Vinko Sičaja, fra Ćiro Lovrić, fra Ivica Baketarić i fra Josip Jukić. Na početku je biskupa Komaricu pozdravio župljanin Josip Gelo, a potom i livanjski župnik fra Vinko Sičaja koji je tom prilikom pohvalio krizmanike u njihovu pripremanju za ovaj svečani dan. Nakon uvodnih pozdrava biskup Komarica je započeo s Misnim slavljem kojeg je svečanim pjevanjem animirao livanjski župni zbor pod vodstvom časne sestre Julijane Djaković.

U svojoj propovijedi biskup Komarica je krizmanicima poručio da uvijek budu pravi kršćani koji se ne trebaju stidjeti svoje vjere i svog katoličkog identiteta. Istaknuo je svoj ponos na sve Livnjake za koje je kazao da svakodnevno moli kako bi bili čvrsti u vjeri i da se nikad ne pokolebaju. „Ono što je najvažnije u životu jest opredjeljenje, a krizmanici su u tom razdoblju kada već polako odlučuju kako dalje“, kazao je te dodao da, bez obzira koje zvanje odabrali, bili oni samo tjelesni majke i očevi ili duhovni, odnosno opredijelili se za redovnički način života, trebaju uvijek računati na Boga. Zahvalio je roditeljima koji u životu imaju tešku zadaću – odgoj. Na koncu ih je potaknuo da nakon krizme ne prestaju ići na Svetu misu jer, kako je istaknuo, tek su sada postali punopravni članovi Crkve.

Na koncu Mise dvoje krizmanika uručili su biskupu Komarici dar uz prikladan zahvalni recital, a potom je i župnik fra Vinko uputio čestitku svima i zahvalu biskupu što je uveličao ovaj svečani događaj svojim prisustvovanjem i predvođenjem obreda. Nakon župnika i biskup Komarica je uputio nekoliko riječi, udijelio svečani blagoslov te je uslijedilo zajedničko fotografiranje ispred oltara.ž

KTA

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok