Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić u petak je u Velikoj sali zgrade Vlade upriličio svečani prijam za gradski harmonikaški orkestar „HKUD Dinara“ Livno, koji je protekloga mjeseca na 39. Međunarodnom harmonikaškom festivalu u Puli ostvario vrhunske rezultate.

Tom prigodom ministar Galić je ugostio predsjednicu „HKUD Dinara“ Livno Božicu Bralo, dirigenta Mladena Jelovića i harmonikaše koji su na ovome Festivalu osvojili 1. mjesto u svojoj kategoriji te 3. mjesto u ukopnome poretku.

Koliki je značaj postignutog rezultata govori i činjenica da je na njemu sudjelovalo 12 orkestara u tri kategorije iz pet zemalja, Hrvatske, Slovačke, Finske, Slovenije, Srbije i BiH, čime ovaj rezultat predstavlja vrhunski uspjeh za ovakav mali, amaterski harmonikaški orkestar.

Razlog prijama članova „HKUD Dinara“ Livno nije samo izvrstan rezultat postignut na ovome Festivalu, nego i zbog niza drugih rezultata koji su ostvarili na brojnim drugim poznatim natjecanjima i smotrama folklora.

„Izuzetna mi je čast primiti ovako uspješno društvo pa Vam se ovom prilikom želim zahvaliti što rezultatima koje postižete, kako na domaćim tako i međunarodnim natjecanjima, predstavljate svoj grad Livno pa i Županiju u najboljem svjetlu“ kazao je ministar Galić i dodao kako je Vlada Hercegbosanske županije prepoznala ovaj uspjeh pa ih je iz toga razlog nagradila prigodnom novčanom naknadom.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok