Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković održao je danas 4.lipnja, radni sastanak sa predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga HB županije.

Sastanku su nazočili Ivica Padro ispred Udruge branitelja domovinskog rata, Boško Dalić ispred Udruge nositelja odličja HVO, Dragan Inić ispred Udruge I. gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“ HBŽ, Željko Krišto ispred Udruge veterana HOS-a u HBŽ, Marinko Vrdoljak ispred Braniteljske udruge „Sektor Rujani“, Franjo Čačija ispred Udruge obitelji poginulih i nestalih HBŽ, Anđelko Barun predsjednik HVIDR-e Livno, Ivan Mamić predsjednik HVIDR-e HBŽ te Jozo Radoš predsjednik Dragovoljaca i veterana HVO-a.

Na sastanku je izraženo nezadovoljstvo radom i odnosom Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a kao vladinog tijela prema udrugama na području županije, te je iskazana potreba da se suradnja i trenutno stanje poboljšaju.

Navedeni su problemi s kojima se branitelji suočavaju kao što su zdravstveno osiguranje, lijekovi, rehabilitacije u toplicama, stipendiranje djece branitelja, besplatni udžbenici za redovito školovanje, potpore u slučaju smrti i angažiranje u organizaciji pokopa, nedostatak pravilnika o stambenom zbrinjavanju i drugi.

Nakon otvorene i iskrene rasprave zaključeno je kako će se žurno pristupiti rješavanju problema rukovođenja i upravljanja Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a, te izradi nove sistematizacije kako bi se stvorili preduvjeti za rad za iduću godinu, zaključeno je da Uprava za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a predloži pravilnik o stambenom zbrinjavanju Vladi HBŽ.

Poduzet će se mjere za otklanjanje navedenih nedostataka. Vlada će u okviru svojih financijskih mogućnosti sufinancirati i dati podršku prilikom organizacije obilježavanja obljetnica.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok