Od 9. do 13. lipnja u Livnu se održava Projektna akademija na kojoj sudjeluje 15 polaznika, među kojima su predstavnici Vlade Hercegbosanske županije, općina Tomislavgrad, Livno, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar te predstavnici nevladinih organizacija (NVO) aktivnih na području županije.

Tijekom petodnevnog programa Projektne akademije polaznici će proći edukaciju o temama: Razumijevanje Europske unije; Programi financijske podrške i fondovi EU; Izrada projektnih prijedloga prema Project Cycle Management (PCM - Upravljanje projektnim ciklusom) i Popunjavanje aplikacija za EU fondove.

Program rada predviđa intenzivnu edukaciju sa polaznicima, fokusirajući se na odabir i razvoj projektnih ideja te izradu kvalitetnih projektnih prijedloga, s ciljem jačanja kapaciteta zaposlenih u lokalnim i javnim institucijama i NVO na području HB županije  kako bi iskoristili mogućnosti koje EU trenutno pruža BiH.

Nakon uspješno savladanog programa, polaznici će postati članovi Kluba Projektne akademije. Oni će se periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija o raspoloživim donatorskim sredstvima na koja mogu aplicirati i razmjenjivati iskustva o postojećim EU fondovima.

Pokrenuta edukacija se realizuje u okviru projekta pod nazivom "Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ", koji implementiraju UNDP, UNHCR, UNICEF i IOM u partnerstvu sa Vladom i općinama te županije, Crvenim križom, županijskim centrom za socijalnu skrb, te lokalnim organizacijama civilnog društva, a koji finansira UN Siguronosni fond i Vlada HBŽ.

Cilj projekta je poboljšanje i stabilizacija ekonomskih, socijalnih i ostalih nedostataka koje posebno utiču na položaj socijalno ugroženih grupa u toj županiji.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok