Rješenjem Općinskoga suda u Livnu od 10.svibnja 2020.godine osumnjičenom T.P. rođenom 1974.godine u Livnu produžen je pritvor za još mjesec dana radi postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela:

Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 4.,

Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz članka 337. stavak 1.,

Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. Stavak 1. i

Posebni slučajevi krivotvorenje isprave iz članka 374.stavak 1. točka e) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

>>> U prometnoj nesreći živote izgubila dva mladića i dvije djevojke

Prema izvješću Tužiteljstva HBŽ od 14.travnja 2020.godine, osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 09. travnja 2020.godine, oko 23,00 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao prijevoznim sredstvom marke „Land Rower“ reg. oznaka O23- J-244,iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila  udario u prednji dio vozila marke „VW Golf II“, reg. oznaka J87- E-496, a kojim je upravljao J. M. ( 21 godina ), dok su se na mjesu putnika nalazili S.V. ( 20 godina ). V.V. ( 20 godina ) I I.R. ( 19 godina ), a koji su od posljedica zadobivenih ozlijeda preminuli.

U vezi sa prometnom negodom osumnjičenom se stavlja na teret da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi tako da istima u periodu do dolaska hitne medicinske pomoći nije pružio pomoć već je iz svoga vozila, u cilju neotkrivanja posjedovanja naoružanja, uzeo dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva i iste sakrio, zakopao, na njivi koja se nalazi oko 100-injak metara od mjesta nezgode, a koje streljivo i naoružanje je pronađeno prilikom vršenja očevida prometne nezgode.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu suprotno odredbi članka 8. stavak. 2. Zakona o oružju i streljivu u HBŽ, neovlašteno držao protutenkovski raketni bacač M-80- zv. “zolja”, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 komada samokresa različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara, ukupno oko 1200 komada i bajunete,  čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, a koje naoružanje je pronađeno 11. travnja 2020.godine, u vozilu osobe S. P. koje je isto u cilju neotkrivanja i sprječavanja dokazivanja uzela iz obiteljske kuće osumnjičenog.

Pored navedenih kaznenih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, isti se također tereti da je dana 30. ožujka 2020.godine, izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata lovačke udruge iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme prometne nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa - Covid-19, kao lovočuvaru dozvoljava kretanje u vremenu od 00-24,00 sata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok