Nakon duže pauze izgradnja nove filijalne crkve župe Livno u Guberu nastavljena je početkom svibnja 2013. godine, a ovih dana su završeni radovi planirani za ovu godinu.

Izrasla je lijepa građevina i uloženo je mnogo truda i ljubavi od mnogih dobrih ljudi. Mještani koji pripadaju ovoj filijali Velikog i Malog Gubera, Karijana, Golubića, i dijela Rapovina svakodnevno su i redovno izdvajali svoje darove za crkvu. Njihovoj upornosti i radosti priključili su se mještani susjednih naselja posebno Žabljaka, Zabrišća, Držanlija, Srđevića, Komorana i Grboreza. Desetak poduzetnika iz Livna nisu propustili biti dio ove radosti. Radost i darovi pristigli su iz župa Čuklić, Ljubunčić, Vidoši, Bila, Livno i Podhum, te iz RH Sesvetska Sopnica i Samobor.

Kumovi za prozore i vrata hrabro su ugradili malo više ljubavi. Općina Livno i HB Županija dali su podršku ovoj radosti. Radost je prešla mnoge granice, najprije se osjetila u Australiji gdje su Hrvati iz BiH i Hrvatske uz piknike prikupili izdašan dar. Nedavno se ta radost osjetila u Zurichu i Solothurnu u HKM kod fratara i Hrvata iz BiH i Hrvatske, te na Livanjskoj večeri u Zurichu. Nismo zaboravili ni veliku ljubav „Kirche in Not“ karitasa iz Njemačke uz preporuku Banjalučke biskupije. Nesebična ljubav nabrojanih i mnogih pojedinaca rodila je ovo zdanje u kojem će se narod Božji okupljati, moliti i odlaziti osvježen i ohrabren porukama i svetim sakramentima koje nam Nebo daje.

„Još ništa nismo učinili, tek smo na početku“ reče sv. Franjo Asiški. Složit ćemo se sa sv. Franjom, jer pred nama je još velik dio posla. Valja ovo zdanje urediti za Božju službu tj, vanjsko i unutarnje uređenje te podići zvonik. Očekujemo da ćeš se ovim navedenim pojedincima i zajednicama priključiti i Ti svojom radošću i nesebičnom ljubavlju. Ti kao pojedinac, Ti kao član ili voditelj neke zajednice, posebno Ti koji si dio ovog livanjskog kraja. Baš s Tobom želimo nastaviti dalje!

Do konca ove godine financijski ćemo, ako Bog da, zatvoriti ovu fazu radova koja iznosi 370.000,00 KM. U rano proljeće sljedeće godine planiramo nastaviti s radovima. Ne želimo to bez Tebe. Budi hrabar/a i budi dio radosti! Hvala i živjeli!

FOTOGALERIJA >>>

Fra Vinko Sičaja / Zupa Livno

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija