Županijska bolnica fra Mihovil Sučić u Livnu te domovi zdravlja na području Hercegbosanske županije (HBŽ) svoj rad nastavljaju uz obavezno pridržavanje striktnih mjera za prevenciju i kontrolu infekcije i praćenje općih i specifičnih preporuka radi sigurnosti osoblja i pacijenata u kontekstu covid-19 bolesti.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Doma zdravlja u Tomislavgradu Ivanka Živković , i dalje je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko na određenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba, prenosi Fena.

"Dom zdravlja Tomislavgrad, sukladno naredbama Kriznog stožera Federalnog ministarstvo zdravstva, nastavlja s radom na način da je i dalje potrebno telefonsko naručivanje na pregled kod liječnika obiteljske medicine. Telefonsko naručivanje pregleda obvezno je u svim službama osim hitne medicinske pomoći kako bi se ograničio broj pacijenata u hodnicima i ordinacijama, te kako bi se ispoštivalo preporučeno odstojanje u svrhu zaštite zdravlja naših korisnika", kazala je ravnateljica.

Posebno je istaknula potrebu da se prije dolaska u Dom zdravlja Tomislavgrad osobe s kašljem, grloboljom i povišenom tjelesnom temperaturom, obvezno telefonski konzultiraju sa svojim izabranim liječnikom koji će procijeniti je li potrebno obaviti testiranje na covid-19.

Što se tiče usluge propisivanje redovne terapije i izdavanje uputnica, Živković naglasila je da je u takvim situacijama dovoljno telefonski kontaktirati izabranog liječnika ili medicinsku sestru u ambulanti obiteljske medicine koji će obaviti potrebnu papirologiju.

Za pacijente koji trebaju specijalističko-konzilijarne preglede te bilo koje druge preglede ili terapiju, postupa se po ustaljenoj proceduri uz prethodnu narudžbu i potrebnu uputnicu izabranog liječnika opće, odnosno obiteljske medicine.

"Za sve korisnike usluga Doma zdravlja Tomislavgrad koji dolaze u ustanovu, uz već poznate mjere nošenja preporučene zaštitne opreme, prije ulaska u zgradu obavezno je mjerenje tjelesne temperature, te se potom pacijenti propuštaju do ordinacije izabranog liječnika", podsjetila je ravnateljica Živković.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok