U sklopu manifestacije kulturno vjerski dani “Naša Gorica” koju organizira Franjevački muzej i galerija Gorica u Livnu, sinoć je u lapidariju Franjevačkog muzeja u Livnu svečano otvoren 2. Međunarodni trijenale grafike.

Posjetiteljima je predstavljeno 138 grafičkih radova od 73 renomirana umjetnika iz 34 zemlje svijeta.

Zbog globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa i zatvaranja granica kao i mnogih mjera predostrožnosti, velik broj prijavljenih autora nije bio u mogućnosti poslati svoje radove, a zbog Naredbe Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, odgođen je i dolazak svih umjetnika koji nisu s područja Hercegbosanske županije, te je zog toga ova Međunarodna izložba ipak bila lokalnog karaktera.

2. Međunarodni trijenale grafike u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica otvorio je gradonačelnik grada Livna, Luka Čelan, a grafike će se moći pogledati do 1. studenoga 2020. godine. Kao prateći program trijenala otvorena je i izložba akademskoga grafičara i slikara iz Livna, Ivice Šiška.

Međunarodni trijenale grafike Livno želi biti polje interakcije tradicionalnoga i suvremenoga na kojem će se ispreplitati i nadograđivati umjetnička iskustva različitih grafičkih škola, a stvorena međunarodna grafička zbirka, koja je i ove godine obogaćena vrijednim donacijama, poslužit će kao inspirativno mjesto edukacije novim grafičkim naraštajima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok