VIS Gloria održao je koncert duhovne glazbe u prelijepoj crkvi na Gorici, 28. 6. 2020., s početkom u 19 sati.

Prije koncerta svojim nastupom uzveličali su i večernje misno slavlje kojega je predvodio gvardijan fra Pero Kuliš.

Kroz program i ove večeri provela nas je gospođa Silvija Brčić. Na početku je pozdravila nazočne i istakla da su organizatori Franjevački samostan na Gorici i Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno, unatoč teškim okolnostima uspjeli prirediti bogat kulturni program i ovih jedanaestih po redu Kulturno-vjerskih dana Naša Gorica.

Naši večerašnji gosti VIS Gloria okupljeni su pod vodstvom Tomislava Vrdoljaka. Sastav je osnovan sredinom listopada 2019., broji trinaest članova s voditeljem. Prvi nastup imali su u matičnoj župi sv. Franje 28. prosinca 2019. Do sada su nastupima uzveličali nedjeljno misno slavlje na Gorici, uočnicu sv. Ante u Čukliću, 12. 6. 2020. te uočnicu sv. Ive u Otinovcima, Kupres, 23. 6. 2020. svojim su duhovnim skladbama u posljednje vrijeme uzveličali i nekoliko crkvenih vjenčanja, a imaju ih još nekoliko zakazanih za ovo ljeto, ukoliko dopuste okolnosti vezane za korona virus.

Nazočnima se na kraju obratio i sam voditelj VIS Glorija, Tomislav Vrdoljak, pozdravljajući sve prisutne i dodao mu rad s ovakvim talentima predstavlja zadovoljstvo. Još je naglasio da jedno vrijeme zbog zabrana okupljana, u prvom valu korona pandemije, uopće nisu vježbali. Na kraju je rekao neka ovaj koncert mladoga sastava bude Bogu na slavu, a prisutnima na ugodu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok