Dana, 30. lipnja 2020. godine, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić sastao se s predstavnicima Županijskog vijeća za lovstvo HBŽ Željkom Krištom i Stjepanom Škarom vezano za problematiku oko dodjele sportsko gospodarskih lovišta na području HBŽ.

Naime, većina korisnika lovišta nije imala Ugovore za korištenje lovišta iz razloga što se čeka odluka Vlade HBŽ za dodjelu lovišta putem dva Javna poziva koji su raspisani krajem 2019. godine.

Lovna sezona naših lovačkih udruga je trebala početi još 1.travnja 2020. godine ali se to nije dogodilo zbog čekanja potpisivanja ugovora na desetogodišnje razdoblje. Iz toga razloga korisnici lovišta su dovedeni u niz problema a najviše s krivolovom i štetama od divljači.

Nakon kraćih konzultacija sudionika nazočnih na sastanku dogovoreno je da se potpišu Ugovori o privremenom korištenju lovišta do okončanja natječajne procedure kao privremeno rješenje lovačkim udrugama HBŽ.

Ugovore o privremenom korištenju su potpisali : LU „Vran“ Tomislavgrad, LU „Orlov kuk“ Tomislavgrad, LU „Ždral“ Livno, LU „Risovac“ Bosansko Grahovo, UL „Drvar“ iz Drvara.

Priopćeno je iz ministarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok