Udruženje građana Boje Balkana je u sklopu projekta ”Nasljeđe planinskog krajolika” organiziralo radnu akciju na poboljšanju turističke infrastrukture u Drvaru.

Akcija je predvođena lokalnim vodičima Lazarom Mihajlovićem i Milutinom Maksićem kojima se pridružila super motivirana ekipa volontera iz Drvara i Banja Luke. Markirala se postojeća staza i produžila ista od izvora Bastašica do vidikovca koja se nalazi pod stijenom ispod sokolovog gnijezda. Glavna atrakcija su stol i klupe na krajnje neobičnoj lokaciji sa koje se pruža prelijep pogled na Drvar i okolna brda. Ekipa je zaista prezadovoljna rezultatima, a vi pogledajte slike i ocjenite sami.

Projekat ”Nasljeđe planinskog krajolika” se realizira u HB županiji, a koji koristi spektakularne pejzaže i nasljeđe ovih planinskih krajeva kako bi putem kreiranja turističkih tura povezao mlade Drvara, Bosanskog Grahova, Glamoča i Livna.

Veliko hvala svim volonterima koji su uradili sjajan posao, takođe veliko hvala Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH koja je podržala projekat.

Navode iz Udruženje građana Boje Balkana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok