Na zahtjev federalne ministrce okoliša i turizma Edite Đapo, Federalni urbanističko-ekološki inspektorat je jučer izvršio inspekcijski nadzor kod operatora Krom reciklaža d.o.o. Drvar, povodom deponiranja uvezenog neopasnog tekstilnog otpada predviđenog za reciklažu na području općina Drvar i Bosansko Grahovo.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da Krom reciklaža d.o.o. Drvar posjeduje dozvolu za upravljanje otpadom koju je izdalo nadležno županijsko ministarstvo, te da je 14 šlepera neopasnog tekstilnog otpada uvezeno i istovareno na više lokacija.

Utvrđeno je da otpad nije uskladišten na okolinski prihvatljiv način kao i da operator upravlja otpadom bez nadzora.

Takođe je utvrđeno da pogon i lokacija koji se pominju u dozvoli ne odgovaraju stanju na terenu, odnosno, oprema i strojevi za reciklažu ne postoje na lokaciji uskladištenja otpada. Inspektori su na licu mjesta uzeli uzorke otpadnog materijala radi analize.

Postupajući inspektori su subjektu nadzora naložili da do četvrtka, 9. srpnja 2020., Federalnoj upravi za inspekcijske poslove dostavi detaljan izvještaj o uvozu i prijem otpada, te lokacijama odlaganja.

Nakon uvida u zatraženu dokumentaciju, federalni inspektori će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com