Zavod za zapošljavnje Hercegbosanske županije (HBŽ), u cilju edukacije i osposobljavanja nezaposlenih osoba s područja Livna, organizirat će obuku na CNC stroju, odnosno postupku za elektrolučno - TIG, MIG/MAG i plinsko zavarivanje.

Obuka ce započeti 3. kolovoza i provodit će se u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu te će trajati četiri mjeseca s mogućnošću prilagodbe njene dinamike i u dogovoru s predavačem i polaznicima.

Kako je kazano u Zavodu za zapošljavanje HBŽ-a, ovom obukom omogućava se stjecanje neophodnih kompetencija traženih na tržištu rada, odnosno lakšeg samozapošljavanja i zapošljavanja putem edukacije.

Ravnatelj Srednje strukovne škole u Livnu Saša Grabovac kazao je da je njihova škola prošle godine nabavila CNC stroj te kako su već imali jednu besplatnu obuku za zavarivanje.

Naglasio je kako je njihov cilj kvalitetno obučen kadar, osposobljen za rad na CNC strojevima (deficitaran na tržištu rada), te da se po završetku srednjoškolskog strukovnog obrazovanja brzo pronalazi posao. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok