Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Jozića, ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ, Hikmeta Hodžića, ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, Vasilije Broćete s predstavnicima općine Bosansko Grahovo i udruga građana s područja općine, u povodu trenutne situacije vezane za otpad uvezen iz Italije u Bosnu i Hercegovinu, a odložen na područje općina Bosansko Grahovo i Drvar.

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Jozić pozdravio je nastojanja predstavnika općine Bosansko Grahovo i iskazao svoju podršku u rješavanju ovoga problema, kazavši da sve institucije rade svoj posao te su im u okviru svojih nadležnosti na raspolaganju.

Načelnik općine Bosansko Grahovo, Milorad Gligić, iznio je probleme s kojima su suočeni stanovnici, pozivajući Vladu Hercegbosanske županije da im pomogne u što kraćem roku riješiti nastalu situaciju, jer ista nije problem samo općine Bosansko Grahovo nego i cijele Hercegbosanske županije.

Ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ, Hikmet Hodžić nazočne je upoznao kako su u stalnoj koordinaciji sa županijskom i  federalnom Upravom za inspekcijske poslove. Ministarstvo je službeno kontaktiralo obje uprave radi dostavljanja svih službenih akata i dokaza povodom izvršenog inspekcijskog nadzora, kako bi i ministarstvo steklo službene podatke i informacije, te moglo poduzeti određene mjere za koje je nadležno u skladu s pozitivno-pravnim propisima, naglasio je ministar Hodžić.

Predsjednik Vlade i nazočni ministri Hercegbosanske županije iskazali su punu podršku  predstavnicima općine Bosansko Grahovo i stanovnicima općine Bosanskog Grahova, naglasivši kako će nadležne institucije poduzeti sve mjere s ciljem rješavanja nastalog problema, jer je opći interes da se otpad što prije ukloni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok