Livanjski vatrogasci u srijedu uvečer su opet morali intervenirati. U 23.30 djelatnici peletare u Guberu dojavili su da je izbio požar na proizvodnom postrojenju.

Vatrogasci, iza kojih je naporna noć, cijelo jutro, a i prijepodne su proveli na požarištu, budući da se zapretena vatra u dubokom sloju piljevine i drvne prašine svako malo aktivirala.Piše Večernji.ba.

Više pojedinosti o požaru doznali smo od zapovjednika VD Draška Kneza. Kazao nam je kako su tek ujutro u 8:15 zaustavili vatrenu stihiju i sanirali 99% požarišta, te dodao:

"Kako je u pitanju pogon za proizvodnju peleta, piljevina i prašina lete na sve strane i vremenom se nahvatao debeli sloj te drvne prašine, na nosećim stupovima i zidovima, te je dovoljna samo jedna iskrica i sve plane kao barut. I prošle godine smo u istoj tvrtki intervenirali već dva puta, a evo i sada.“

Budući da su dva dana ranije imali cjelonoćnu intervenciju u zapaljenom stanu u središtu grada, a u objektima punim dima vatrogasci interveniraju s maskama i bocama kisika na leđima, ponestalo je i kisika.

"Sinoć smo potrošili četiri boce kisika, a dva dana prije pri intervenciji u tom stanu također četiri tako da su nam zalihe bile pri kraju te sam, sigurnosti svojih ljudi radi, u ponoć otišao do Lištana i od naših prijatelja iz DVD-a Sv. Ana uzeo tri boce kisika da imamo u rezervi. Nismo ih potrošili, ali eto, snalazimo se na sve moguće načine,“ govori naš sugovornik a od jednog od vatrogasaca dobili smo fotografije s lica mjesta, naravno, u vrijeme smanjene aktivnosti na gašenju, kada su stanje nakon gašenja plamene stihije mogli i slikom dokumentirati.

Uglavnom, požar je ugašen i bit će još neko vrijeme pod nadzorom. Pričinjena je velika materijalna šteta, no, zahvaljujući livanjskim vatrogascima spašeno je 1.100 tona peleta

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok