Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva sv. Ana iz Lištana pored Livna u nedjelju su u večernjim satima ugasili požar koji je zahvatio prostor dug 3 kilometra na području Lištanskog jezera pored livanjskog naselja Lištani.

Kako Fena doznaje iz ovoga vatrogasnog društva, uglavnom je gorjela suha trava, nisko raslinje i drveće, alli je vatra ušla i u žitna polja.

-Zastrašujuće je bilo kad je vatra uhvatila 20 visokih vrba te se požar brzo proširio i na okolna polja žita stvarajući veliki frontu koja je prijetila i obiteljskim kućama - objasnili su u DVD sv.Ana.

Angažmanom njihovih dvanaest vatrogasaca uz tehniku kojom raspolažu, žitna polja su spašena, a požar je oko 19 sati, nakon četiri sata aktivnog gašenja, lokaliziran i stavljen pod kontrolu.

Vatrogasci su mišljenja da je vatra najvjerovatnije izazvana ljudskim nemarom.

Inače, ovo vatrogasno društvo je osnovano prije dvije godine, uz ostalo i zbog velike udaljenosti od samog grada Livna i nemogućnosti dolaska livanjskih vatrogasaca na nepristupačne terene.

Trenutno, DVD sv. Ana iz Lištana broji 35 članova, posjeduju dva vatrogasna vozila, osobne i druge opreme, a rade i na izgradnji objekta koji im je neophodan za skladištenje njihovih vozila i opreme.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok