Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) na telefonskoj sjednici održanoj jučer donio je naredbu za područje Općine Drvar kojom se, između ostalog, zabranjuje okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru više od pet osoba s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

- Ovom naredbom zabranjuje se i okupljanje na svim kupalištima, te se ograničava radno vrijeme do 18 sati svakim danom ugostiteljskim objektima svih kategorija, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, fitness i body-building klubovima i sličnim oblicima registriranih subjekata - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Ograničava se radno vrijeme do 20 sati i to trgovinama prehrane i robe široke potrošnje, trgovinama stočne hrane i trgovcima pojedincima koji su registrirani za prodaju voća i povrća, također i poslovnim subjektima za dostavu hrane kao i benzinskim pumpama u dijelu u kojem se vrši prodaja prehrane, odnosno robe široke potrošnje. Napominje se, također, da u navedenim subjektima treba ograničiti broj ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni, na ulazu regulirati ulazak jednog po jednog kupca, a ispred blagajne označiti razmak između kupaca od najmanje 1,5 metra.

U ugostiteljskim objektima i sportskim kladionicama osigurati raspored stolova tako da razmak između osoba bude najmanje 1,5 metar, a u frizerskim, kozmetičkim salonima i slično, osigurati nošenje vizira i zaštitnih maski.

- Za provođenje i nazdor nad primjenom ove naredbe zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove HBŽ-a, Služba za privredu i inspekcijske poslove Općine Drvar i Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a sukladno svojim ovlastima. Naredba stupa na snagu od danas, donosi se s rokom važenja od 14 dana, a ako se epidemiološka situacija pogorša, Naredba se može zamijeniti restriktivnijom mjerom - stoji u priopćenju. (Fena)