Vlasnici ugostiteljskih objekata u Drvaru u utorak su održali mirni prosvjed ispred zgrade općine zbog novih restriktivnih mjera Kriznog stožera, kojim im je skraćeno radno vrijeme.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Drvaru, u ponedjeljak je Krizni stožer HBŽ-a na prijedlog općinskog, donio zapovijed za područje općine Drvar kojom je na 14 dana uvedeno skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima svih kategorija do 18 i trgovinama do 20 sati te zabrana okupljanja na otvorenom ili zatvorenom prostoru za više od 5 osoba.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić kazala je kako joj je poznato što uvođenje mjera znači za ugostitelje, ali i podsjetila da je broj oboljelih na covid-19 u Drvaru porastao na 17 osoba, s tendencijom daljnjeg rasta.

Ona je također kazala ukoliko se situacija dalje bude pogoršavala bit će prinuđeni donijeti najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat i potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

"Situacija u Drvaru je takva da su se morale poduzeti i uvesti nove mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje covida-19 među stanovništvom Drvara", kazala je. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok