Dragi učenici i roditelji, poštovani učitelji na svim razinama obrazovanja i djelatnici škola! S iznimnim poštovanjem pozdravljam vas na početku nove školske godine u kojoj vam želim nadu, optimizam, uspjeh i neizostavnu radost u procesu obrazovanja.

Još jednom moram zahvaliti svim prosvjetnim djelatnicima koji su unatoč brojnim preprekama i poteškoćama, od ožujka ove godine na početku pandemije Covid-19 uspješno transformirali obrazovni sustav u online okruženje. Vaš rad, kreativnost, zalaganje i optimizam daju mi za pravo čvrsto vjerovati kako ćete i ovaj početak nove školske godine provesti na ponos svima nama.

Također, velika hvala i vama, dragi učenici, kao i vama, poštovani roditelji, koji ste zajedničkim kapacitetima u suradnji sa svojim učiteljima realizirali nastavne sadržaje na daljinu u teškom i izazovnom vremenu.

U novoj školskoj godini očekuju nas izazovi i nova pravila u školama, ponajprije poštivanje mjera kako bismo svi zajedno bili sigurni. Niti jednoga trenutka ne sumnjam da ćemo svi, svaki sudionik obrazovnoga sustava u HBŽ svojom odgovornošću samo još više doprinijeti vrijednosti naših zajednica, sačuvati zdravlje svih nas i time se brže vratiti u potpuno normalno okruženje.

Upućujem pohvale upravama naših škola koje su u otežanim i posebnim uvjetima pripremile školske zgrade prema higijensko-epidemiološkim uputama, izradile protokole i radosni čekaju da školske zgrade ožive dječjim glasovima.

I ove godine Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ osiguralo je besplatne udžbenike za učenike prvih razreda i djecu iz obitelji u potrebi u Hercegbosanskoj županiji.

S nadom i vjerom u našu odgovornost, dobronamjernost i strpljenje želim svima sretan i uspješan početak nove školske 2020./2021. godine. Posebnu poruku upućujem i svim vozačima na našim prometnicama: usporite, pazite, zaštitite!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok