Tomislav Leutar i Ana Mamić

Od ove godine sa svojim radom se aktivirala udruga osoba oboljelih od dijabetesa Krug koja djeluje na prostorima Hercegbosanske županije.

Ovih dana udruga se obratila Ministarstvu znanosti, prosvjete kulture i športa na čelu sa gosp. Galićem sa zamolbom da pomogne udruzi u nabavci udžbenika i radnih materijala djeci oboljeloj od dijabetesa tip 1 na prostoru HBŽ.

Troškovi roditelja ove djece su jako veliki . Da bi djeca izbjegla 10 puta dnevno vađenje iz prsta krvi roditelji sami financiraju nabavku kontinuiranih mjerača šećera u krvi koji mjesečno koštaju 240 KM. A da druge troškove ne spominjemo od posebne prehrane i medicinske opreme a koja nije na listi lijekova i pomagala u Zavodu za zdravstveno osiguranje.

Ministarstvo i g. Galić su se rado odazvali pomoći roditeljima i "slatkoj" djeci te osigurali nabavku 12 kompleta udžbenika i radnih materijala. Danas je predsjednik udruge g. Goran Karaula preuzeo sve udžbenike i uručio djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1.

Udruga se ovim putem zahvaljuje ministarstvu  što i ovaj put nisu zaboravili na potrebe naše djece.

Udruga je krenula sa radom od ove godine i dobili smo na korištenje prostor od općine Livno koje je trebalo urediti za boravak "slatke" djece. U financiranje tog projekta su se uključili i livanjski mladi umjetnici koji su organizirali likovnu radionicu i prodaju uradaka sve u korist udruge oboljele djece od dijabetesa tipa 1.

No naš rad nije stao tu . U pomoć su priskočili mnogobrojni livanjski gospodarstvenici koji su rado pomogli financiranje prostora udruge. Svima se ovim putem zahvaljujemo u ime cijele udruge i njenih štićenika.

Nadamo se da nećemo stati tu jer udruga djeluje na prostorima Hercegbosanske županije. Pozivamo da se uključe u pomoć udruzi i ostali gospodarstvenici iz naših drugih općina HBŽ.

Navode iz Udruge osoba oboljelih od dijabetesa Krug.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok