Od ove godine sa svojim radom se aktivirala udruga osoba oboljelih od dijabetesa Krug koja djeluje na prostorima Hercegbosanske županije.

Ovih dana udruga se obratila Ministarstvu znanosti, prosvjete kulture i športa na čelu sa gosp. Galićem sa zamolbom da pomogne udruzi u nabavci udžbenika i radnih materijala djeci oboljeloj od dijabetesa tip 1 na prostoru HBŽ.

Troškovi roditelja ove djece su jako veliki . Da bi djeca izbjegla 10 puta dnevno vađenje iz prsta krvi roditelji sami financiraju nabavku kontinuiranih mjerača šećera u krvi koji mjesečno koštaju 240 KM. A da druge troškove ne spominjemo od posebne prehrane i medicinske opreme a koja nije na listi lijekova i pomagala u Zavodu za zdravstveno osiguranje.

Ministarstvo i g. Galić su se rado odazvali pomoći roditeljima i "slatkoj" djeci te osigurali nabavku 12 kompleta udžbenika i radnih materijala. Danas je predsjednik udruge g. Goran Karaula preuzeo sve udžbenike i uručio djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1.

Udruga se ovim putem zahvaljuje ministarstvu  što i ovaj put nisu zaboravili na potrebe naše djece.

Udruga je krenula sa radom od ove godine i dobili smo na korištenje prostor od općine Livno koje je trebalo urediti za boravak "slatke" djece. U financiranje tog projekta su se uključili i livanjski mladi umjetnici koji su organizirali likovnu radionicu i prodaju uradaka sve u korist udruge oboljele djece od dijabetesa tipa 1.

No naš rad nije stao tu . U pomoć su priskočili mnogobrojni livanjski gospodarstvenici koji su rado pomogli financiranje prostora udruge. Svima se ovim putem zahvaljujemo u ime cijele udruge i njenih štićenika.

Nadamo se da nećemo stati tu jer udruga djeluje na prostorima Hercegbosanske županije. Pozivamo da se uključe u pomoć udruzi i ostali gospodarstvenici iz naših drugih općina HBŽ.

Navode iz Udruge osoba oboljelih od dijabetesa Krug.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com