U tijeku su završni radovi na uređenju okoliša nove Glazbene škole u Livnu u kojoj će učenici stjecati osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje.

Grad Livno je putem javne nabave odabrao izvođača radova. Vrijednost ugovora iznosi 246.354,97 konvertibilnih maraka.

Prema projektu predviđeno je kompletno uređenje koji obuhvaća građevinske radove, hortikulturno uređenje, postavljanje mobilijara, parking prostora, pješačkih staza, kompletne odvodnje, prometne signalizacije i rasvjete.

Podsjetimo, u Livnu je Osnovna glazbena škola „Franjo Serafin Vilhar“ osnovana 1985. godine. Danas škola broji stotinu dvadeset učenika i dvanaest djelatnika, te djeluje kroz pet odjela, glasovir, harmonika, gitara, flauta i klarinet. Od svog osnutka uspješno je sudjelovala na najmanje trideset šest natjecanja, od toga na šesnaest međunarodnih sa oko stotinu četrdeset i jednom nagradom. Sve to upućivalo je na potrebu za izgradnjom nove školske zgrade sa svim potrebnim sadržajima od učionica, pomoćnih prostorija te koncertnom dvoranom. Sva uložena sredstva u izgradnju i opremanje škole te uređenje okoliša osigurao je Grad Livno.

Navode iz Grada Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok