Uz pomoć Vlade Republike Srbije biti će urađena rekonstrukcije službe Hitne pomoći u Drvaru i nabavljeni neophodni medicinski aparati ukupne vrijednosti oko 400.000 KM, rekla Srni direktor Doma zdravlja u ovom mjestu Jasna Tica.

Prostorije službe Hitne pomoći su dotrajale, kao i aparati kojima raspolažemo. U prostorije Hitne pomoći nije ulagano ništa još od prije rata – rekla je Tica, dodavši da ovoj ustanovi u Drvaru pripada i ambulanta u Bosanskom Grahovu.

Ona je dodala da je Vlada Srbije osigurala sredstva za rekonstrukciju službe Hitne pomoći, te očekuje u narednih mjesec dana početak tih radova.

Ona je objasnila da će donatorskim sredstvima Vlade Srbije biti urađena rekonstrukcija grijanja i nabavljena RTG digitalizacija.

“Ovom projektom biti će omogućen bolji i kvalitetniji rad zaposlenih, ali i bolja zdravstvena zaštita stanovništva u općinama Drvar i Bosansko Grahovo”, rekla Tica.

Načelnik općine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je pomoć lokalnom Domu zdravlju od izuzetnog značaja.

– Na području općine Drvar postoji samo primarna zdravstvena zaštita i cilj lokalne samouprave je da to podignemo na najveći mogući novo, iz razloga što nam je najbliža bolnica u Livnu koji je udaljen 110 kilometara od Drvara – objasnila je Runićeva.

Ona je dodala da su građani Drvara zahvalni Srbiji koja je prepoznala jedan od najvećih problema Drvara – loša zdravstvena zaštita stanovništva.

Prema njenim riječima, dosadašnja pomoć Srbije i Republike Srpske je dala vjetar u leđa i nadu za bolje sutra svim Srbima povratnicima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok