Nakon rušenja staroga montažnoga objekta, izgrađenoga početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća, na istoj lokaciji u Tomislavgradu u lipnju je počela i druga faza izgradnje Dječjeg vrtića.

Ukupna vrijednost cijeloga projekta iznosi 633.038,25 KM, a financira se sredstvima Općine Tomislavgrad te uz potporu Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (500 000 kuna) i Vlade Hercegbosanske županije (150 000 KM).

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za izgradnju Dječjeg vrtića u Tomislavgradu (druga faza), Općina Tomislavgrad prihvatila je ponudu konzorcija Gradinvent d.o.o. Mostar i Graditelj svratišta d.o.o Prozor – Rama, kao najpovoljniju. Ugovor su potkraj siječnja potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Tomislav Iličić, zastupnik ovoga konzorcija.

Radovi su počeli u lipnju, ali su u jednom trenutku bili usporeni zbog trenutne epidemiološke situacije i samoizolacije pojedinih djelatnika.

Rok izvođenja radova iznosi 730 kalendarskih dana (zbog lakšega financiranja izgradnje), a u ovoj godini planirano je završiti poslove do vrijednosti otprilike 450 000 KM: izgradnja i pokrivanje objekta, postavljanje otvora, izrada fasade i izrada osnovne unutarnje instalacije (voda i struja).

Nakon završetka ove faze izgradnje objekt će biti jedinstvena cjelina s već postojećim, svečano otvorenim na Dan općine Tomislavgrad 2011. godine. O potrebi izgradnje govori podatak da trenutno mjesto u dječjem vrtiću čeka više od šezdesetero djece.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com