U organizaciji Grada Livna danas je proslavljen Dan branitelja Livna 23. rujna. Gradonačelnik Livna Luka Čelan i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda u spomen na sve poginule i umrle branitelje Livna.

U obraćanju medijima livanjski gradonačelnik je uputio čestitku povodom Dana branitelja te zahvalnost svima onima koji su u ratno vrijeme branili Livno i livanjski kraj.

„Posebno na današnji dan u mislima smo s našim braniteljima naglašavajući njihovu hrabrost i odlučnost, ljubav i domoljublje zahvaljujući kojem živimo slobodni na ovim prostorima.

To su istinske vrijednosti koje nam i danas trebaju biti na prvom mjestu. Danas, na Dan branitelja, prigoda je evocirati uspomene ali i istaknuti potrebu da putem institucija stvorimo uvjete za bolji i pravedniji status branitelja u društvu“, kazao je gradonačelnik Čelan. Dodao je također da, zbog poznatih okolnosti, Grad Livno ove godine nije bio u mogućnosti organizirati predstavljanje monografije o Domovinskom ratu čija izrada je dogovorena u suradnji s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te istaknuo da će monografija javnosti biti prezentirana kad za to budu stečeni epidemiološki uvjeti.

Za sve poginule i umrle branitelje Livna danas je služena sveta misa u crkvi Svih svetih.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok