Tijekom mjeseca listopada na području odgovornosti MUP-a Hercegbosanske županije je nastavljeno, čak i pojačano, kretanje migranata prema granici s Republikom Hrvatskom i EU.

Samo u proteklih tjedan dana zaustavljeno je 58 osoba, državljana Iraka, Irana, Turske, Alžira, Maroka... u pokušajima ilegalnog prelaska granice, te su od strane policije stavljeni pod nadzor i vraćeni u migrantske centre u kojima su registrirani.

Veliki problem policiji predstavljaju osobe koje za novčanu naknadu prevoze iste i tijekom proteklih sedam dana u pet slučajeva su vozači koji su prevozili migrante privedeni u službene prostorije, lišeni slobode, a nad istima je zavedena krim obrada, vozilo izuzeto i nadležnom Državnom tužiteljstvu Bosne i Hercegovine se podnose Izvješća o počinjenju KD iz čl 189. KZ BiH “Krijumčarenje ljudima ”.

Policijski službenici će i dalje, sukladno svojoj nadležnosti i kapacitetima, kontinuirano nastaviti sa pojačanim operativnim aktivnostima kao odgovor na povećan priliv migranata u Bosni i Hercegovini.

Navode iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok