Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije do jučer, 29. listopada 2020. godine u Hercegbosanskoj županiji zabilježeno je 405 aktivnih slučajeva pozitivnih na korona virus.

Od toga u općini Livno 294, u Tomislavgradu 90, u Drvaru 12, Kupresu 4 te u Glamoču 5 osoba koje su trenutno pozitivne na COVID-19. Podatci su to koji govore da se epidemiološka situacija na području Hercegbosanske županije pogoršava iz dana u dan.

U povodu nadolazećih blagdana Svih Svetih i Dušnog dana iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije pozivaju građane na savjesno ponašanje i pridržavanja naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. S ciljem smanjivanja rizika od COVID-19, kao i zaštite osobnog zdravlja, za vrijeme okupljanja, služenja Svetih misa i posjeta grobljima našim pokojnima, nužno je pridržavati se osobne zaštite, držanja razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, odnosno potrebno je obvezno pridržavanje preporuka donijetih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera).

Novi val bolesti COVID-19 izazvao je velike probleme u zdravstvenom sustavu na području HBŽ. Velik je broj zaraženih kojima je potrebna liječnička pomoć, a sve je manje dostupnog liječničkog osoblja, jer mnogi liječnici su u samoizolaciji ili su i sami pozitivni. S toga iz Zavoda za javno zdravstvo HBŽ još jednom pozivaju građane na ozbiljnost situacije i samoodgovornost. Jer čuvajući sebe, čuvamo i druge.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok