Ništa nije zauvijek. Sve se mijenja. I ovo sada će se promijeniti...

Ne zbogom, nego doviđenja , dobri naš anđele. ,,Tvojim se vjernima, Gospodine, život mijenja, a ne oduzima. I pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima.ˮ

Draga naša Anita,

da nije tuge rastanka, ne bismo znali što je radost ponovnoga susreta. Radovali smo se ponovnom susretu s tobom, čekali dan kad ćeš se ponovno vratiti u svoju radnu i životnu svakodnevnicu, stoga nam je teško prihvatiti činjenicu da te više nema s nama. Tvoju ljudskost, profesionalnost, prijateljstvo ne treba isticati – svakim svojim pokretom, osmijehom, riječju živjela si i pokazala što znači biti čovjek, kolega, prijatelj, učitelj. Odgojila si i poučavala generacije učenika. Bila si učitelj kojemu su učenici uvijek bili na prvom mjestu. Red, rad, disciplina, znanje i pravednost krasili su tvoj rad. Do posljednjega dana borila si se i poučavala te si i prije samoga odlaska na liječenje mislila o učenicima i školi. Tvoja posljednja poruka bila je da nisi dobro, da ti nađemo zamjenu i obavijestimo roditelje jer ti pored najbolje volje dalje ne možeš. Anita draga, zamjenu ćemo naći, ali tebe nikad zamijeniti i zaboraviti nećemo. Tvoj odlazak veliki je gubitak ne samo za obitelj nego i za prosvjetu i za zajednicu u kojoj si živjela i djelovala. Draga naša, nikad do kraja nećemo biti svjesni činjenice kako smo velikoga čovjeka izgubili.

Svidjelo se Učitelju u svoj nebeski kolektiv pozvati još jednoga vrsnoga učitelja. Koliko god nam teško bilo prihvatiti da te u našem kolektivu više nema, zahvalni smo Mu što te barem kratko podario nama, tvojim nam primjerom pokazao koliko život iako kratak može ostaviti vječni trag.

Hvala ti na svemu i počivaj u miru u zagraljaju nebeskoga Oca, a nas koji put svojim budnim učiteljskim okom pogledaj odozgo, bodri nas i moli za nas, do ponovnoga susreta u nebeskim prostranstvima vječne radosti.

Anita Brešić – Mandić rođena je u Livnu 15. veljače 1977. godine. Na Sveučilištu u Zagrebu završila je studij predškolskoga odgoja, a na Sveučilištu u Mostaru studij razredne nastave. Od rujna 2003. godine zaposlena je u OŠ ,,Fra Lovro Karaulaˮ Livno. Radila je u posebnim odjelima, a zatim u redovnim odjelima. Redovnim stručnim usavršavanjima, iznimnom marljivošću i predanošću svom životnom pozivu ostavila je neizbrisiv trag u obrazovanju i odgoju najmlađih generacija te među kolegama u prosvjeti. Preminula je 10. studenoga 2020.

Djelatnici OŠ ,,Fra Lovro Karaulaˮ Livno upućuju iskrenu sućut obitelji, rodbini i prijateljima naše pokojne Anite.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok