Poštovani predstavnici političkih subjekata i svi ostali adresirani, zbog niza neistina iznesenih u javnom prostoru želimo Vas informirati da Platforma za progres Livno samostalno izlazi na ove lokalne izbore i nećemo potpisati bilo kakvu izjavu/sporazum drugih političkih subjekata.

Izjave/sporazumi drugih političkih subjekata imaju sporne tačke koje podrivaju izborni proces, pa samim time i institucije Bosne i Hercegovine. U jednoj od izjava, u tački 3. je navedeno da se obavezujemo da ukoliko bude  izlaznost birača preko 45 posto na svakom biračkom mjestu predstavnici naših biračkih odbora ne podrže odnosno ne potpišu rezultat jer se to smatra izbornom krađom. Da li neko već zna koliki će biti procenat izlaznosti na izbore ili se nešto sprema??? Broj policije je 122.

Platforma za progres poziva sve kandidate na listama da u svojoj praksi prihvate naše principe: Država, Poštenje, Znanje, Odgovornost i Mladi, te da shodno tome djeluju u izbornoj kampanji, zatim na prebrojavanju glasova, poštivajući volju građana preko svojih biračkih odbora i promatrača objave rezultate istih u što kraćem roku, nakon čega bi izborna komisija potvrdila tačnost rezultata.

Nakon izbora u Gradsko vijeće Grada Livna, kandidati s liste Platforme za progres će se uhvatiti u koštac s obavezama ali na profesionalan način poštujući vladajuće zakone.

S obzirom na to da izjave/sporazume upućujete s privatnih e-mailova, ovim putem Vas molim da privatne mailove nosioca liste Platforme za progres Livno izbrišete s mailing listi, a službene kontakte možete pronaći na web stranicama našeg političkog subjekta.

Budite i Vi iskra promjene u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok