Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država sudjelovat će na zajedničkoj vojnoj vježbi pod nazivom “Bilateralna vježba”, koja će se realizirati 18. i 19. studenog na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH – Glamoč i Manjača, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U priopćenju se navodi da će ova vježba omogućiti Oružanim snagama BiH unapređenje partnerske suradnje sa SAD-om i NATO partnerima.

Oružane snage BiH će na vježbi sudjelovati uz kompjuterski podržanu vježbu (CAX) i terensku vježbu (FTX), a Oružane snage SAD-a će sudjelovati sa dva aviona F-16, te će vršiti podršku snagama na terenu. Avioni, koji će pružati blisku zračnu podršku na lokaciji poligona Glamoč, neće koristiti bojevu municiju, već će, nakon poziva za podršku, izvršiti lasersko zaključavanje cilja i simulirano uništenje.

Cilj vježbe je da Oružane snage BiH, kroz vježbu sa specijalistima za navođenje i kontrolu bliske zračne podrške (Joint Terminal Attack Controllers – JTAC) unaprijede operativne sposobnosti deklarirane bataljonske grupe, priopćeno je.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com