SNSD je na proteklim lokalnim izborima još jednom potvrdio, nikad uvjerljivije kao sada, da je najozbiljnija, najodgovornija i najveća politička stranka koja uspješno okuplja i brine o srpskom narodu u Federaciji BiH, izjavio je predsjednik Općinskog odbora SNSD iz Drvara Goran Broćeta.

Broćeta je podsjetio da je SNSD, uz ogromnu podršku i ukazano povjerenje građana, osvojio tri načelnička mjesta i 26 vijećničkih mandata u osam općina i četiri županije u FBiH. Javlja Srna.

"U Drvaru je kandidat SNSD-a za načelnika općine Dušica Runić očekivano pobijedila sa osvojenih 1.794 glasa ili 52,94 posto i nastavlja sa okupljanjem svih građana Drvara na putu razvoja i daljeg prosperiteta naše općine", naglasio je Broćeta.

On je podsjetio da je vijećnička lista SNSD-a za Općinsko vijeće Drvar osvojila 1.473 glasa ili 42,27 posto i osam vijećničkih mandata, što je za dva više u odnosu na prethodne lokalne izbore 2016. godine.

"U Grahovu je ubjedljivo pobijedio novi načelnik Uroš Đuran, koji će sa pet vijećnika SNSD-a formirati komotnu skupštinsku većinu u Općinskom vijeću", naveo je Broćeta.

U Glamoču je za načelnika općine izabran Nebojša Radivojša, a SNSD je osvojio četiri vijećnička mjesta u Općinskom vijeću.

SNSD je u Kupresu osvojio jedan vijećnički mandat, dok će u Petrovcu u novom sazivu Općinskog vijeća biti najbrojnija srpska politička partija sa tri vijećnika.

"Srpski narod će u naredne četiri godine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu predstavljati tri vijećnika SNSD-a u Općinskom vijeću Ravno i jedan vijećnik SNSD-a u Općinskom vijeću Stolac, dok će interese srpskog naroda u Posavskom kantonu, u Odžaku predstavljati jedan vijećnik SNSD-a", naveo je Broćeta.

Za općinu Domaljevac-Šamac CIK će žrijebom odlučiti, dodao je Broćeta, da li će SNSD i u ovoj općini postati parlamentarna stranka i tako doći do 27 vijećničkih mandata u FBiH. (Srna)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok