Dana 25.12.2020. godine tijekom jutarnjih sati na području grada Livna policijskim službenicima su prijavljena 4 KD „Razbojničke krađe“ u stanove gdje su dvojica nepoznatih počinitelja nasilnim ulaskom u stanove u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi preturali stvari i u stani vlasnika J.Đ. uzeli određenu količinu novca, a iz drugog stana vlasništvo Z.D. otuđen je zlatni prsten i mobitel nepoznate marke dok iz ostala dva stana nije ništa otuđeno.

Tijekom krađe u stan J.Đ. došao je sin vlasnika i na istog su počinitelji fizički nasrnuli, te mu zadali udarac u predjelu glave i pobjegli s mjesta događaja.

Daljnjim operativnim radom policijskih službenika PU Livno došlo se do saznanja da su dvije osobe sa područja Zenice I.G.(1992.) i I.S. (1983.), koristeći se motornim vozilom marke Audi vlasništvo I.G. često dolazili na područje grada Livna.

Nakon pronalaska navedenih osoba, te zavedenom krim obradom nad istima utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su isti počinili KD „Razbojnička krađa“ iz čl.288. KZ FBiH i KD „Teška krađa“ iz čl. 287. istog zakona, te su uz posebno izvješće predani KT Livno na daljnje postupanje.

Priopćeno je iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok