Razoran potres magnitude 6,4 po Richterovoj ljestvici, pogodio je 29. prosinca, 2020. godine Sisačko-moslavačku županiju s epicentrom 3 km jugozapadno od grada Petrinje, te u kratkom vremenu okolnim mjestima nanio velika stradanja. Nažalost, osim oštećenja na objektima, život je izgubilo i 7 osoba.

Potaknuti navedenim potresom, brojni ljudi su pritekli u pomoć nastradalima, te se u Livnu pokreće projekt „Livno za Petrinju“ čija je svrha pomaganje nastradalima u potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Na poziv gradonačelnika grada Livna - Darka Čondrića, organizira se inicijalni sastanak na kojem osim samog gradonačelnika sudjeluju i konzul RH u Livnu - Tomislav Vrdoljak, aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije - Zlatko Dalić, vlasnik Livno Busa - Mario Pavlinović, pročelnik GSS HBŽ, te predstavnici udruga DVD sv. Ana Lištani, MK Vukovi i KNT Konjica.

 

Do danas prikupljen je značajan broj higijenskih potrepština, hrane, vode, ulja, brašna, grijalica, deka, ponešto građevinskog alata i materijala, te ostalih sredstava.

Vodeći se dobivenim informacijama s terena, prikupljanje sredstava se nastavlja, s tim da se težište prikupljanja prenosi na građevinski materijal i alat koji je nužan za pogođena područja, te je u ovom trenutku najpotrebniji. Ovim putem pozivamo sve Livnjake i livanjske poduzetnike i one koji se bave prodajom građevinskog materijala da se priključe akciji. Sve dodatne informacije se mogu dobiti u inbox facebook stranice Livno za Petrinju.

 

Ujedno se nastavlja i prikupljanje pomoći financijskim uplatama na dolje navedeni račun Marijanske Vinkovske Mladeži BiH. Sav prihod, zajedno s već prikupljenim financijama, usmjerit će se na direktnu pomoć ugroženim obiteljima.

UPLATE IZ BIH:

Primatelj: Marijanska Vinkovska Mladež u BiH
Broj računa: 1610 0002 0428 0071
Svrha doznake: Livno za Petrinju
Raiffeisen Bank dd BiH

UPLATE IZ INOZEMSTVA:

Beneficiary bank: Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina
Swift code: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo BiH
IBAN Code: BA391610000204280071
Full Beneficiary Name: Marijanska Vinkovska Mladez u BiH
Full Beneficiary Address: Sestara Milosrdnica 33, Livno BiH

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok