Brojni Livnjaci su ovih dana pokazali suosjećanje sa stanovnicima potresom pogođenih područja u Republici Hrvatskoj i priključili se prikupljanju pomoći za nastradale.

Jučer je iz Livna otputovao konvoj s nekoliko šlepera pomoći koja je u ovom trenutku najpotrebnija u Petrinji i okolnim mjestima. Riječ je o neophodnom građevinskom materijalu, kontejneru za stanovanje, sanitarnim i drugim kućnim potrepština.

 

Ovoj veliko akciji „Livno za Petrinju“ odazvao se i Grad Livno na čelu s gradonačelnikom Darkom Čondrićem koji je bio u Petrinji s ostalim članovima okupljenim u akciji pomoći. „Livno je u jednom velikom livanjskom srcu i jednom ljudskom, humanom, poduhvatu skupljanja pomoći za Petrinju i ostala područja zahvaćena potresom“, kazao je u obraćanju javnosti gradonačelnik Čondrić dodavši da su Livnjaci uvijek znali pokazati zajedništvo onda kada je to najpotrebnije. U izaslanstvu iz Livna bio je i konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak zahvaljujući čijim posredstvom je realizirana isporuka pomoći za Petrinju. Konvoj pomoći iz Livna u Petrinji je dočekao i izbornih hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

 

Gradonačelnik Čondrić, konzul Vrdoljak i izbornik Dalić su se susreli s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem. Pomoć stradalim područjima i dalje je potrebna te je pri susretu bilo razgovora o daljnjem vidu realizacije iste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok