Općina Livno odabrana je među osamsto četiri aplikanta koja su se javila na Natječaj Veleposlanstva Republike Češke u Bosni i Hercegovini za male lokalne projekte. Konkurirala je s projektom „Instalacija centralnog grijanja u Osnovnoj školi Guber“.

Tim je povodom u posjeti livanjskom načelniku Luki Čelanu boravio veleposlanik Republike češke Tomáš Szunyog. Razgovarali su o realizaciji projekta kao i o trenutačnim aktualnostima u općini Livno, nakon čega su obišli školu u Guberu u kojoj su radovi na instaliranju grijanja u tijeku i trbali bi biti završeni do kraja mjeseca. Procijenjena vrijednost projekta je oko trideset tisuća. Odobrena sredstva od strane češkog Veleposlanstva su oko petnaest tisuća maraka, ostatak će financirati Općina Livno. Veleposlanik Szunyog je u izjavi za novinare istaknuo da je projekt za grijanje u školi ocijenjen jako dobrim te je stoga i izabran između osamsto četiri aplikacije. Načelnik Čelan je pak izrazio nadu za nastavak dobre suradnje Općine Livno i češkog veleposlanstva u BiH.

Učionice u školi u Guberu do sada su grijane na peći. Uvjeti u ovoj školskoj godini će biti ugodniji za rad učenicima i njihovim nastavnicima. Zadnjih godina Općina je na školi izmijenila otvore u učionicama od kojih je dio kompletno obnovljen, te je asfaltirano školsko igralište. Potrebno je još nekolicina građevinskih radova kako bi obnova i ove škole bila u potpunosti završena.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok