Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin 11. veljače 2021. godine primio je u posjet konzula Republike Hrvatske u Livnu Tomislava Vrdoljaka.

Konzul Vrdoljak srdačno je čestitao i poželio puno uspjeha u radu novom predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije Ivanu Vukadinu, nadajući se uspješnoj budućoj suradnji između dvije institucije. Vrdoljak je predsjednika Vlade HBŽ u kratkim crtama upoznao s djelovanjem i radom Konzulata Republike Hrvatske u Livnu te mogućim modalitetima buduće suradnje.

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin zahvalio se na čestitkama i istaknuo kako ne sumnja u buduću pozitivnu i dobru suradnju. U prvom pogledu kada je riječ o inteziviranju buduće suradnje, Vukadin je istaknuo i predstavio konzulu Vrdoljaku ideje razvijanja i apliciranja za predpristupne fondove EU, također i mogućnosti buduće suradnje s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, projekt trilateralne suradnje u koordinaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i države Izrael na kojemu se trenutno intenzivno radi.

Tema sastanka također je bila organizacija i načini pomoći sa područja Hercegbosanske županije za potresom pogođena područja u Republici Hrvatskoj.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok