U zgradi Gradske uprave Livna održan je sastanak o temi nastavka sudjelovanja Grada Livna u Projektu integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su bile nazočne savjetnica za lokalnu upravu pri UNDP-u Amela Gačanović Tutnjević i terenska službenica Mirela Suton Williams s kojima je razgovarao gradonačelnik Livna Darko Čondrić sa suradnicama. Tema sastanka, između ostaloga, je bilo godišnje i trogodišnje planiranje koje bi prije svega bilo funkcionalno.

Bilo je riječi i o upravljanju razvojem te o izradi nove strategije razvoja Grada Livna. Kako je na sastanku istaknuo gradonačelnik Čondrić upravljanje razvojem bi u konačnici doprinijelo boljim rezultatima razvitka kao i povećanjem korisnosti za same građane u smislu unaprjeđenja javnih usluga. Predstavnice UNDP-a su iskazale spremnost za uključivanje Grada Livna u buduće planove i aktivnosti predviđene spomenutim projektom te istaknule i dosadašnju dobru suradnju s Livnom kao s jednom od četrdeset jedinica lokalne samouprave koliko ih je uključeno u ILDP projekt naglasivši kako je potrebno raditi na jačanju te suradnje. Inače, od početka sudjelovanja Grada Livna u Projektu integriranog lokalnog razvoja urađeno je niz aktivnosti definiranih prije svega potpisivanjem memoranduma o razumijevanju u rujnu 2012. godine čime je označen početak zajedničke inicijative za jačanje lokalne uprave u BiH. U dosadašnjim aktivnostima Grada Livna i sudjelovanju u ILDP projektu izrađena je Strategija integriranog lokalnog razvoja Općine Livno za razdoblje 2014. – 2023. Također, jedan od projekata koje je Grad Livno realizirao putem podrške kroz program ILDP-a bio je projekt „Unaprjeđenje energetske učinkovitosti Osnovne škole Ivan Goran Kovačić“ . Realizacijom projekta izmijenjeni su otvori škole te time poboljšana njezina energetska učinkovitost.

Priopćeno je iz gradske uprave

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok