U Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Sarajevu održan je sastanak ravnatelja Uprave Željka Obradovića s gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem i suradnicima.

Sastanku su bili nazočni i djelatnici Službe za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina a razgovaralo se o aktivnostima te Službe te projektima koje realizira Federalna uprava. Naglašeno je da je jedna od prioritetnih aktivnosti na području grada Livna u tekućoj godini izlaganje podataka katastra nekretnina na javni uvid i stavljanje istih u službenu uporabu, posebno u dijelu urbanog područja grada Livna. Od početka provođenja projekta izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na području Livna ukupno je izloženo jedanaest katastarskih općina. Na ovaj način se nastoje uskladiti katastar nekretnina i zemljišna knjiga, dobiva se novi katastarski operat koji odražava stvarno stanje katastarskih čestica na terenu i aktualno stanje imovinsko-pravnih odnosa. Izbjegavaju se troškovi mogućih cijepanja i spajanja katastarskih čestica.

Nakon sela novi premjer će uskoro krenuti i na području grada. Na sastanku u Sarajevu također je istaknuta potreba završetka poslova komasacije te su dane smjernice za njezino rješavanje. Predstavnici Grada Livna su rukovodstvo Federalne geodetske uprave upoznali i o aktivnostima u okviru projekta izgradnje kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini – CILAP. Riječ je o aktivnostima na adresnom registru, registru cijena nekretnina te digitalnom arhivu. S obzirom na to da Grad Livno, kada su u pitanju katastar komunalnih uređaja i registar zgrada, trenutačno ne ispunjava uvjete bilo je riječi o mogućnosti suradnje i na tom području kad se za to steknu uvjeti. Iskazano je obostrano zadovoljstvo održanim sastankom, dosadašnjom suradnjom, te su dogovorene smjernice za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com