U petak, 19. veljače 2021. godine, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin primio je u posjet predstavnike braniteljske udruge „Sektor Rujani“.

Predstavnici braniteljske udruge „ Sektor Rujani“ upoznali su predsjednika Vlade s projektom izgradnje Spomen doma hrvatskih snaga „ Simbol pobjede“ u mjestu Donji Rujani u Livnu. Detaljno su prezentirali do sada urađeno i ono što ih u budućnosti očekuje, navodeći kako im je kao i svima u svijetu pandemija poremetila planove u prošloj godini. Izgradnjom Spomen doma hrvatskih snaga „ Simbol pobjede“ cilj je odavanje dužnog poštovanja braniteljima, očuvanje dostojanstva i vrijednosti Domovinskog rata, ali isto tako upoznavanje posjetitelja, školskih skupina i mladih sa ratnim događanjima i činjenicama koje su se odvijale na ovom prostoru.

Projekt obuhvaća i izgradnju edukacijskog centara za sve posjetitelje i tematski prostor za susret većih skupina koje posjete Memorijalni centar u Donjim Rujanima. Financijsku podršku najvećim dijelom udruga je dobila od Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, ali i od raznih drugih donatora iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kako su naveli predstavnici braniteljske udruge „ Sektor Rujani“ zaokruživanje cijele financijske konstrukcije biti će iznimno teško zato se nadaju i još većoj potpori lokalne zajednice koja im je do sada na korektan i prijateljski način izašla u susret, ali i od Vlade Hercegbosanske županije.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin kazao je kako će Vlada Hercegbosanske županije u skladu s trenutnim financijskim mogućnostima za tekuću godinu potpomoći cjelokupni projekt. Svjestan da realizacija ovakvog projekta iziskuje velika financijska sredstva sugerirao je apliciranje na programe potpore viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini i susjednoj Republici Hrvatskoj. Pohvalio je i napore koje udruga ulaže u izgradnju Spomen doma te istaknuo kako je vrlo važno da u budućnosti mlađe generacije budu upoznate o ratnim događanjima iz Domovinskog rata na ovom području, ali isto tako da se i na ovaj način oda zahvalnost svim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok