Ovoga tjedna počinje provedba programa usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima, koji je namijenjen djelatnicima više livanjskih škola.

Po riječima ravnatelja Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Saše Grabovca, projekt provode Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića uz potporu Ministarstva prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

- Obrazovanje nastavnog kadra je temeljni korak za uspostavu sustava koji prepoznaje darovitu djecu i njihove potrebe u nastavi - istaknu je Grabovac.

Djelatnici livanjskih odgojno-obrazovnih institucija imat će edukaciju u ukupnom trajanju od 150 sati koja će se izvodit kombinirano uz redovitu konzultativno-instruktivnu i multimedijsku nastavu.

- Ovim programom usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima polaznici stječu kompetencije za samostalno obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika - doda je Grabovac. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com