U četvrtak,  25. veljače 2021. godine u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg  gostovat će 2.međunarodni trijenale grafike Livno.

Nastavak je to uspješne suradnje između dva franjevačka muzeja u cilju promocije i populariziranja grafičke  produkcije i nove grafičke smotre u Bosni i Hercegovini koja je važan iskorak u kontekstu suvremene grafičke i likovne scene. Na izložbi  Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima u Širokobriješkoj galeriji bit će predstavljena darovana djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali FMGG-Livno za međunarodnu grafičku zbirku.

Usprkos pandemiji koronavirusa u Livnu je prošle godine izlagalo 73 umjetnika iz 34 zemlje svijeta.

Pristigli radovi na 2. međunarodnom trijenalu grafike Livno svjedoče kako se propitkivanjem tradicionalnog medija još uvijek mogu donijeti vitalna promišljanja, a istovremeno kako ona u kombinaciji sa suvremenim medijem  može biti vrlo poticajna u novim vizualnim istraživanjima što pridonosi uvijek aktivnom, plodonosnom i inspirativnom stvaralačkom ozračju.

Međunarodni trijenale grafike Livno je pozitivna kulturno-umjetnička inicijativa koju je 2017. godine pokrenuo Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno, kako bi uspostavio platformu koja će promovirati vrijedno grafičko nasljeđe i domaću aktualnu grafičku produkciju u zemlji i svijetu. Ovim projektom je poboljšana međunarodna kulturna suradnja i ostvarena promocija bosanskohercegovačke umjetnosti u međunarodnim krugovima.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 25. 2. 2021. u 19 sati  a posjetitelji mogu izložbu pogledati do 6. 4 2021.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok